You are currently viewing Miből készül a bambusz fogkefe? – Ti kérdeztétek, mi válaszolunk.

Miből készül a bambusz fogkefe? – Ti kérdeztétek, mi válaszolunk.

  • Post category:zero waste

Miből készülnek a bambusz fogkefék sörtéi? Meddig használhatom a bambusz fogkefét? A bambusz fogkefék tényleg penészesednek?

Csak néhány kérdés, ami gyakran felmerül bennetek. Ebben a bejegyzésben igyekszünk választ adni, hogy segítséget nyújtsunk a fenntarthatóbb életmódra való váltásban.

Miből készül a bambusz fogkefe?

A bambusz fogkefe természetesen bambuszból készül. Fogkefénk 95% -ban természetes, környezetbarát és vegán anyagból áll. Azonban a sörték sajnos nem természetes anyagból készültek, de ezek csupán a fogkefék kb. 5% -át teszik ki.
Az volt a szándékunk, hogy az egész termékünk környezetbarát legyen, beleértve a csomagolást is. Tehát a fogkefe papír tasakban kerül hozzátok.

Miből készültek a sörték?

A bambusz fogkefe sörték prémium PBA mentes nylon 6-ból készültek. Tudjuk, hogy ez az anyag nem teljesen környezetbarát, de még mindig a legjobb módja a szájápolásnak. Mivel teljesen természetes megoldást egyenlőre nem találtunk, hiszen az egyetlen 100%-ban biológiailag lebontható és hatékony megoldás az állati szőr lenne, amely nagyon ellentmondásos anyag. Ezért egyenlőre azt a megoldást javasoljuk, hogy a sörtéket külön hulladékként érdemes kezelni.

Meddig használhatom a bambusz fogkefét?

Az bambusz fogkefét ugyanaddig lehet használni, amíg a hagyományos műanyag fogkefét. A fogorvosok és higiénikusok ajánlásait a bambusz fogkefe időtartamára vonatkozóan szintén ugyanaz: tehát 2 vagy 3 havonta cseréljük ki a fogkefét.

Hogyan tudom tisztán tartani a fogkefét?

A bambusz fogkefe valamivel több ápolást igényel, mint egy műanyag, hiszen ez egy szerves anyag. De csak 3 lépés szükséges a megfelelő tisztításhoz:

  • A fogmosás után alaposan öblítsd le a sörtéket vízzel.
  • Szárítsd meg a fogkefe fogóját és a sörtéket törölközővel.
  • A bambusz fogkefét jól szellőző helyen tárold, hogy ne penészedjen.

Penészesednek a bambusz fogkefék?

Mivel a bambusz szerves anyag, a nem megfelelő tisztítás és tárolás bizony penészedést okozhat. Megfelelő gondoskodással azonban ez megelőzhető.

ÁLLÍTSUK MEG A MŰANYAG ÖZÖNT!

Ne feledd tehát, egy bambusz fogkefe kiváló alternatívája lehet egy műanyagnak, ha megfelelően tisztítjuk, tároljuk. Természetesen mivel szerves anyagról van szó, így jóval nagyobb odafigyelést igényel, de a természet meghálálja nekünk ezt.

Ha bármilyen kérdésed van még, nyugodtan írj nekünk a hello@natella.hu email címre és készséggel válaszolunk.