You are currently viewing Segíts a Földnek, hogy könnyebben kapjon levegőt

Segíts a Földnek, hogy könnyebben kapjon levegőt

Segíts a Földnek, hogy könnyebben kapjon levegőt, tedd félre az aggodalmakat, a szorongást és fordíts minden a visszájára! Kezdd most!

Talán még soha nem volt ennyire fontos, hogy vigyázzunk magunkra és a környezetünkre. A 2020-ban berobbanó Covid19-járvány fenekestől felforgatta az életünket. Olyan új élethelyzethez kellett alkalmazkodnunk ami igencsak feladta a leckét mindenki számára.

Na de nézzük, hogy mit is kaptunk a koronavírus- járványtól?

Elsősorban kiszámíthatatlanságot, a megszokott életünk felborult, az aggodalom, a félelem és a tehetetlenség bekúszott a napjainkba.

Újból megtanultuk az alapos kézmosás fontosságát, a fertőtlenítési lehetőségeket és meg kellett barátkoznunk az arcmaszkok használatával, mindemellett ránk zúdult rengeteg korlátozás és szabály is, a saját érdekünkben.

De koronavírus-járvány némi jót is hozott magával, többek között időt és teret az új gondolatoknak és tetteknek. Használd ki az idődet, ne hagyd, hogy a félelmek felülkerekedjenek rajtad, keresd meg önmagadat, gondold át mi az amivel a legtöbbet segíthetsz magadon és a környezeteden!

Hogyan fordítsd át a félelmeidet pozitív irányba?

1. Légy nyitott az új dolgokra, ne hagyd hogy csak a negatív hírek és élmények jussanak be az elmédbe! Fedezd fel az élet apró örömeit, menj minél többet a levegőre, a napfényre és adj szabad utat a gondolataidnak!

2. A cél a betegség elkerülése, terjedésének megakadályozása, ennek érdekében tegyél meg minden tőled telhetőt! Segíts másoknak is azzal, hogy a témáról beszélgettek és mutasd meg nekik, hogy mivel tudnak leghatékonyabban és legkörnyezetkímélőbben védekezni a vírus ellen.

  • Viselj textil szájmaszkot, amit többször is kimoshatsz, sterilizálhatsz!
  • Fertőtlenítsd a kezedet gyakran, amíg erre nincs lehetőséged ne piszkáld a szemedet, az orrodat, igyekezz minél kevesebb tárgyhoz érni.
  • Moss alaposan kezet szappannal, a teafa kiváló fertőtlenítő hatásának köszönhetően az egyik legjobb választás ehhez a fontos hadművelethez a teafa olajat tartalmazó gyógynövényes szappan.
  • Ha víz híján nem tudsz kezet mosni, akkor használj alkoholos kéztisztítógél-t, aminek gyakori használata kiszáríthatja a bőrödet, ezért célszerű nyugtató hatású, gazdagon hidratáló krémmel ápolni.
  • Használj amiből csak tudsz sajátot, kezdve az ivókulacstól a bevásárlószatyorig, minél kevesebb idegen dologhoz érsz hozzá, annál jobban véded magad a külvilágtól.
  • Vásárolj be több napra, válaszd a kisebb üzleteket az élelmiszerek beszerzéséhez. Készíts szezonális alapanyagokból ételeket, a maradékokat használd fel, minél kevesebb szemét termelődik, annál kevesebb a vírushordozó anyag is.

3. Fontos, hogy úgy érezd te megtettél mindent, annak érdekében, hogy biztonságban tudd magadat és a szeretteidet. Ez a gondolatmenet ad egy löketet az immunrendszerednek is és így hatékonyabban veszi fel a harcot a kórokozók ellen.

4. Ne azt lásd magad előtt, hogy korlátoznak bármiben is! Inkább használd ki, hogy több időt lehetsz egyedül, vagy éppen a családoddal, hogy olyan élethelyzetek adódnak, amikre később nosztalgiával gondoltok, hiszen semmi nem tart örökké.

Beszélgessetek, játsszatok sokat!

Gyűjtsetek közös élményeket! Tervezzetek, nézzetek előre pozitívan! Írjatok listát mi az amit szeretnétek megtenni, látni, érezni és amint lehet valósítsátok meg ezeket!

– Rakj rendet a kamrádban, a konyhában, az udvaron, amit eddig csak terveztél most valósítsd meg. A lelkednek is jót fog tenni a rendrakás.

Kertészkedj! Nem kell hozzá több hektárnyi terület, ha a balkonon érik is be majd az a kis paradicsom garantált, hogy finomabb lesz, mint amit a boltban vennél.

– Kényeztesd magadat! Aludj, relaxálj amennyit csak lehet! Egy illatos fürdő, luffa szivacsos testradírozás és testápolás megnyugtat és felfrissít. Próbálj ki új, organikus kozmetikumokat!

Egyszer élsz, de nem mindegy hogy hogyan, nem kell korlátok között, lemondásokkal aszkétaként élned, de tehetsz annak érdekében, hogy a következő generációk már környezettudatosabban, egészségesebben éljenek egy tisztább, élhetőbb, zöldebb bolygón.